Tarieven & Begroting

Onze tarieven zijn conform de wettelijk vastgestelde Prestatie- en tariefbeschikking Tandheelkundige zorg. De maximale tandartstarieven worden jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (Zorgsector Mondzorg). De vastgestelde prestatie- en tariefbeschikking tandheelkundige zorg voor 2021 (geldend vanaf 01-01-2021 tot en met 31-12-2022) kunt u vinden op de website van de Nederlandse Zorgautoriteit (via de link hier onder).

De tarieven zijn exclusief eventuele bijkomende techniekkosten.

Techniekkosten

De vastgestelde prestatie- en tariefbeschikking zorgt er voor dat u bij elke mondzorgverlener dezelfde tarieven betaald voor mondzorgkunde. Verschillen in de uiteindelijke kosten kunnen ontstaan door verschillende behandelkeuzes en door verschillen in tandtechnische laboratoria, materiaal- en techniekkosten. De techniekkosten worden altijd apart op de begroting vermeld.

Begroting vooraf

U ontvangt, na uw intake, een begroting van het CPI Amsterdam met daarin de te verwachte kosten van aangaande uw behandelplan. De begroting is inclusief de (geschatte) techniekkosten en verbonden aan de voorwaarden zoals vermeld op de begroting.

Bent u aanvullend tandheelkundig verzekerd dan kunt u deze begroting doorsturen naar uw zorgverzekeraar voor meer informatie met betrekking tot vergoedingen. U gaat akkoord met de begroting door afspraken te maken voor de uitvoering van het behandelplan.

Meer informatie over aanvullende mondzorgverzekeringen kunt u vinden op de website www.allesoverhetgebit.nl.

Uw Factuur

U ontvangt uw factuur via Infomedics

In onze praktijk geven wij graag aandacht en zorg aan u. Daarom hebben wij de financiële administratie uitbesteed aan factureringsbedrijf Infomedics. Dit betekent dat u een factuur ontvangt van Infomedics uit naam van het CPI Amsterdam.

U ontvangt uw factuur bij voorkeur digitaal, zorg ervoor dat uw juiste e-mailadres en 06-nummer bekend zijn bij het CPI Amsterdam. Uw factuur toch liever op papier ontvangen? Geef dit door aan de balie van CPI Amsterdam of bel 020-7532982.

Aanvullende tandheelkundige verzekering

Voor de tandarts(specialist) dient u uzelf aanvullend te verzekeren.
Tandheelkunde valt niet onder de basisverzekering!

Bent u aanvullend verzekerd voor tandheelkundige zorg dan declareert Infomedics rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.  De vergoeding is afhankelijk van uw budget en in hoeverre u hier reeds gebruik van heeft gemaakt, het soort contract dat u heeft en de voorwaarden hiervan. Op de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico. Heeft u uw budget (deels) verbruikt dan kunt u een factuur verwachten voor het resterende openstaande bedrag. Controleer altijd VOORAF bij uw zorgverzekeraar in hoeverre uw budget nog toereikend is!

Bent u niet aanvullend verzekerd voor tandheelkundige zorg dan ontvangt u de volledige factuur via Infomedics.

Kunt u geen geldig Nederlands identiteitsbewijs overleggen dan dient u direct na de behandeling(en) uw factuur bij de balie voldoen via een PIN betaling of contant.

Vragen over uw factuur

Heeft u inhoudelijke vragen over de behandelingen zoals deze vermeld staan op de factuur dan kunt u contact opnemen met het CPI Amsterdam, afdeling facturatie via factuur@cpiamsterdam.nl of u kunt de medewerker facturatie bellen op +31 (0)20 753 2982.

Met alle vragen over vergoedingen kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.

Regel het zelf via Infomedics